Η ομάδα μας

Αγνή-Μαρία Παπαδοπούλου

 Η Αγνή-Μαρία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σχολικές σπουδές της στο Μουσικό Ενιαίο Λύκειο. Παρόλη την αγάπη της για τη μουσική, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει έντονη, το ενδιαφέρον της για την επιστήμη της διατροφολογίας την ώθησε να ακολουθήσει τις αντίστοιχες σπουδές.  Αποφοίτησε από το τμήμα  Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης το 2009, έχοντας πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση  στο Διαιτολογικο τμήμα του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ακολούθως, το 2011, η ευαισθητοποίηση της σε θέματα Διατροφικών Διαταραχών, την οδήγησαν στην παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Διατροφικών Διαταραχών του Ηνωμένου Βασιλείου (NCFED), και την απόκτηση του “Master Practitioner Skills in Eating Disorders and Obesity” (Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία) με εξειδίκευση σε παιδιά και ενήλικες. Για ένα χρόνο μετά, εξετέλεσε καθήκοντα εξωτερικού συνεργάτη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου “Π & Α Κυριακού”, παρακολουθώντας εφήβους με σοβαρές Διατροφικές Διαταραχές. Την περίοδο 2016 – 2020 υπήρξε εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης εργαστηρίου Αυτογνωσίας και Μάθησης συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας  στο Παλαιό Φάληρο, όπου στοχευμένα παρακολουθούσε περιστατικά Διατροφικών Διαταραχών  με την αντίστοιχη ομάδα του εργαστηρίου.

Υπήρξε επίσης, εξωτερικός συνεργάτης Γυναικολογικού Ιατρείου στην Αττική για τρία συναπτά έτη, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές σχετικά με θέματα γονιμότητας και κατά τις περιόδους της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η παιδική διατροφή και η διατροφική εκπαίδευση εφήβων, αποτελούν βασικούς άξονες της ενασχόλησης της, καθώς θεωρεί τη συνεργασία, αυτών των ηλικιακών ομάδων εξαιρετικά σημαντικές. Οι συνεχόμενες επιμορφώσεις της πάνω σ’ αυτά τα κομμάτια συνεχίζονται έως και σήμερα και κατέχουν υψηλή θέση στα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα. 

Οι επιρροές από την οικογένεια της, την έκαναν να ολοκληρώσει επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αρωματοθεραπεία – Βοτανοθεραπεία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2017. Τέλος,  η εξειδίκευση της σε διατροφές vegan και vegetarian, όπως και η διατροφή αθλητών και αθλούμενων, αποτελούν αντικείμενα συνεχούς εκπαίδευσης, καθώς και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διατροφική πρόκληση.

Επί του παρόντος διατηρεί ιδιόκτητο Διατροφολογικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας με την επωνυμία «Το Δέντρο της Διατροφής» μαζί με την επιστήθια φίλη και συνεργάτη Μαρία Βλαχάκη. Η βαθιά γνώση και αγάπη προς το αντικείμενο της Διατροφής, η επικέντρωση στη μοναδικότητα και το μεγαλείο του κάθε ανθρώπου, την κάνουν να μην εφησυχάζετε σε ότι αφορά τη μείζονα σημασία της δια βίου μάθησης και διαρκούς της εκπαίδευσης. Τις αρχές αυτών δε, ενσωματώνει και στην επαγγελματική της μεθοδολογία.

Μαρία Βλαχάκη

Η Βλαχάκη Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης το 2010 με βαθμό άριστα. Ολοκλήρωσε τη πρακτική της άσκηση στο Διαιτολογικό Τμήμα του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Το 2016 εκπαιδεύτηκε στην Διατροφογενετική- Διατροφογενωμική και το 2017 απέκτησε εξειδίκευση στην Διατροφολογική Μεταβολομική Ιατρική (E.Ι.Νu.Μ.). Υπήρξε συνεργάτης για οχτώ χρόνια στο Ενδοκρινολογικό Ιατρείο του κ. Κωνσταντίνου Ανδριανού στο κέντρο του Πειραιά, ενώ οι συνεχείς εκπαιδεύσεις της πάνω σε θέματα που αφορούν τον Σακχαρώδη Διαβήτη, τα Νεφρολογικά, αυτοάνοσα  και νεοπλασματικά νοσήματα συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

Παρακολουθεί εκπαιδεύσεις κλινικών φροντιστηρίων LLL  (όπως, Ηπατικά Νοσήματα, Διαβήτη και Δυσλιπιδαιμίες, Διατροφική Υποστήριξη Εντερικής και Παρεντερικής διατροφής κ.α.). Τώρα διατηρεί το δικό της Διατροφολογικό γραφείο στην Λάρισα «Το Δέντρο της Διατροφής» με την φίλη, συνεργάτη και συνοδοιπόρο Παπαδοπούλου Αγνή-Μαρία. Το ενδιαφέρον της τείνει προς τη φροντίδα των ανθρώπων που έχουν παθολογικά και χρόνια νοσήματα, ενώ το πείσμα της για μάθηση και γνώσεις την βοηθά να εξελίσσεται σε καθημερινό επίπεδο.  

Ακολουθησέ μας στο Facebook

Τηλέφωνο

+30 241 181 0366

Email

info@dentrodiatrofis.gr

Διεύθυνση

Ηρώων Πολυτεχνίου 69, 41222 Λάρισα

}

Ωράριο

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 16:00-21:00

Τετάρτη: 09:00-17:00

Πέμπτη: 16:00-21:00

Παρασκευή: 10:00-21:00

Σάββατο-Κυριακή :  Κλειστά

Skip to content